Drycker från nya områden

När det gäller dryckestrender har det länge handlat om klassiska drycker i nya smaker. Den senaste trenden får konsumenterna att tänka till ordentligt när det gäller ursprungsländernas betydelse. Trenden som råder är nämligen att klassiska drycker produceras i nya områden. Kina utmanar vinvärlden genom att producera högkvalitativa viner, Japan producerar gin i premiumsegmentet och England producerar mousserande viner.

Kinesiskt vin

Om du tillhör skaran som tror att kinesiskt vin är av låg kvalitet bör du tänka om. Stora summor pengar har investerats i regionen Ningxia för att producera högkvalitativa viner. De har tagit hjälp av franska vinkonsulter för att skapa bra viner för framför allt inhemska konsumenter. Detta har visat sig ge resultat och de kinesiska vinerna anses av vissa vara bättre än Bordeauxviner. Champagnejätten Moët Hennessy har investerat i området och producerar lyxvinet Ao Yun här.

Japansk gin

Gin är en spritdryck som kommer från England, men nu har även Japan börjat producera denna dryck. Roku är den mest berömda japanska ginen och ska enligt experter vara av mycket hög kvalitet.

Mousserande viner från England

Mousserande viner från Sussex i England har hyllats över hela världen. Vinet produceras enligt samma metod som den franska champagnen och klimatet är snarlikt. Kvaliteten är lika bra, om inte bättre, än originalet och prislappen är plånboksvänligare.

Lämna ett svar