Hälsosamma juicer

Att göra sina egna juicer är ett bra sätt att se till så att man får i sig ordentligt med vitaminer och antioxidanter som ger dig energi och hjälper dig hålla dig frisk. Vissa väljer att detoxa kroppen med en så kallad juice cleanse som går ut på att enbart dricka juicer under en begränsad tid. Detta rensar kroppen från slaggprodukter och ger den en nystart. Med en råsaftcentrifug kan du göra dina egna superjuicer. Här får du några inspirerande recept, men du kan skapa din egna recept baserat på vad du tycker om eller vad du har hemma för tillfället.

Citrus- och chilijuice

Denna juice ger en riktig boost till immunförsvaret. Du behöver en hel urkärnad röd chili, två matskedar honung, en halv citron, en tesked ingefära och två gröna äpplen. Pressa citronen och skala äpplet och blanda alla ingredienser i råsaftcentrifugen. I förkylningstider är denna juice en riktig räddare i nöden.

Apelsin- och avokadojuice

En riktigt fräsch och energirik juice. Du behöver en avokado

200 gram honungsmelon, en apelsin och massor med isbitar. Mixa alla ingredienser förutom isbitarna som du lägger i glaset precis innan servering. Denna gröna och lena juice är bra för både hjärtat och magen.

Lämna ett svar