Anledningar till att bli vegetarian

Det råder en grön trend när det gäller kosthållning. Allt fler svenskar väljer att äta mindre kött och mer vegetariskt. Det finns många olika anledningar till varför man väljer att bli vegetarian. Här kan du läsa mer om de vanligaste.

Bättre för klimatet

Den senaste tidens klimatdebatt har gjort att allt fler ser över vad de kan göra för att bidra till en mer hållbar värld. Att dra ned på flygresor, bilresor, shopping samt konsumtionen av rött kött anses vara några av de handlingar som har störst positiv påverkan på klimatet. Köttindustrin står för stora mängder växthusgaser från både korna och foderproduktionen. Att stora skogsarealer huggs ned för att ge plats åt korna är ytterligare en negativ aspekt för klimatet. En minskning av både köttkonsumtion samt animaliska produkter bidrar till en minskning av växthusgaser. Många anser att utesluta kött är de bästa du kan göra som privatperson om du vill leva mer klimatsmart.

Mer hälsosamt

En vegetarisk kost innehåller mycket fibrer och vitaminer till skillnad mot en kost som baseras på animaliska produkter. Genom att dra ner på kött och andra produkter från djurriket

Lämna ett svar