Baka godaste hemmapizzan

Är du sugen på pizza men vill slippa beställa eller gå ner till den lokala pizzerian? Kanske vill du ha topping som ingen pizzeria erbjuder eller så vill du helt enkelt baka den från grunden? Hemmagjord pizza är otroligt gott, enkelt att laga och är utmärkt till både vardag såväl som fest, men för att lyckas riktigt bra gäller det att ha några ess i rockärmen.

Att baka pizza hemma är något som människor har gjort sedan många år tillbaka och det är ett bra och mer hälsosamt alternativ till att beställa direkt från en pizzeria. Ibland är pizzerior dock ett riktigt bra val för den som inte orkar, kan eller har lust att handla ingredienser, baka och därefter vänta på att pizzan ska gräddas i ugnen. Sverige har gott om bra pizzerior du kan vända dig till, oavsett var i landet du bor. Befinner du dig i Halland kan du t.ex. rekommendera denna trevliga pizzeria i Halmstad där du kan ta del av allt från klassiker till spännande och unika toppings.

Bästa tipsen för en hemmagjord pizza

Det finns flera knep som du kan ta till för att lyckas med din hemmapizza. Här nedan har vi samlat fem av våra bästa tips som du kan använda dig av och som säkerställer att pizzan blir i världsklass.

Förbered degen

Ett vanligt misstag är att man gör degen precis innan man ska börja baka, men vill du se till att den blir sådär knaprig och enkel att arbeta med bör du förbereda den redan dagen innan. Se till att blanda alla ingredienser och låt sedan degen stå i rumstemperatur (en timme) innan du placerar den i kylskåp under natten.

Smakrik tomatsås

Den bästa tomatsåsen gör du själv och här kan du ta hjälp av en burk krossade tomater. Använd dig av krossade tomater kombinerat med vanlig pizzasås och smaksätt sedan med peppar, salt och örter efter smak.

Alternativ till tomatsås

Om du inte gillar tomater eller är allergisk kan du med fördel byta ut tomatsåsen mot crème fraîche istället. Det ger pizzan en härlig och krämig smak och är ett bra alternativ för den som vill testa något nytt. Här kan du även välja crème fraîche med smaksättning, t.ex. vitlök och parmesan.

Gräddning och temperatur

En pizza ska inte gräddas långsamt, utan här är det snabba tag och hög värme som gäller. Vrid upp ugnen till maximal värme och använd sedan pizzastål eller pizzasten om det finns tillgängligt. Har du grillfunktion på ungen ligger du ett steg före. Se till att använda dig av denna för bästa knaprighet!

Val av ingredienser

Hela vitsen med att göra en hemmagjord pizza är att du ska kunna välja topping efter just dina önskemål, men visste du att det inte är alla ingredienser som lämpar sig för ugnen? Vill du att pizzan ska vara toppad med härliga örter och lufttorkad skinka gör du bäst i att applicera detta efteråt.

Lämna ett svar