Billiga stora rätter och smart köksservice

När man är fler i familjen eller ska ha många gäster på bjudning, kan det vara smart att bjuda på rätter som är lätta att koka ihop för fler och inte kostar så mycket. Många storkok kan med fördel även lagas i ugnen och rätten sköter sig så gott som själv medan man dukar upp eller städar.

Rätter i ugn och smart service för restauranger

När man ska laga till många kan ugnen verkligen vara till nytta! Svensk mat är populär runt om i världen och passar perfekt till ugnsrätter. Något som är riktigt gott är ugnspannkaka med fläsk och rårörda lingon! Även en saftig falukorv i ugn går hem hos många. Andra ugnsrätter som kycklingben kycklingklubbor eller en köttfärslimpa är både gott och billigt. När det kommer till grytor, är den klassiska lergrytan ett perfekt val till att laga för fler! I en lergryta sköter sig allt själv och man kan laga allt från hel kyckling med rotgrönsaker, till köttgrytor och mycket mer. Smakerna stannar kvar i grytan och ett långkok med lergryta kan vara fantastiskt gott! Äger man en restaurang är det inte bara lergrytor som är användbara. Man behöver även bra köksmaskiner, frysar, kylar och ugnar och de kan ibland behöva service. Då är service för storkök med rms ett mycket smart och klokt val med kunnig personal som utför reparationer på många kända märken av köksutrustning.

Billiga rätter på spisplattan

När man är många kan även pasta vara både billigt och gott att laga. Pasta går att variera med allt från köttfärssås och ostsåser, till tomatsås eller att blanda ihop med pesto och kyckling. Även vegetarisk mat kan bli billig och lätt att laga till fler. Fördelen är också att vegetarisk mat är hälsosam och bra för hela familjen att variera med emellanåt. Ska man få gäster, är det alltid trevligt att ändå ha det lite extra lyxigt genom att bjuda på mat och dryck som är trendig som ett gott vin, eller närproducerad mat som har högre kvalitet och smakar mer. På spisplattan kan man även laga klassiskt och svensk hemlagat potatismos med smör. Potatis är en billig råvara man kan göra mycket med som även rårakor, steka, koka eller fritera.

Lämna ett svar