Drick dina grönsaker

 

Att grönsaker är nyttigt vet nog de flesta. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 500 gram grönsaker, eller fem knytnävsstora portioner, varje dag. Många har svårt att få i sig den rekommenderade dagliga dosen av grönt. Ett sätt att göra det lättare att få i sig grönsaker är att dricka dem i juiceform. Här får du tips på näringsrika gröna juicer.

Ärt- och basilikajuice

Denna klorofyllbomb är bra för hjärtat och ger dig en ordentlig dos av järn och c-vitamin. Den är bra för matsmältningen och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och förstoppning. Den består av 100 gram sockerärter eller gröna ärtor, två selleristjälkar, två tomater, en liten vitlöksklyfta, 10 färska basilikablad samt en tesked olivolja. Blanda alla ingredienser i en råsaftcentrifug och servera med is.

Spenat, ingefära & citronmeliss

Denna gröna superjuice kan drickas som shot eller späs ut med vatten eller fruktjuice. Grundreceptet består av 50 gram färsk spenat, några kvistar citronmeliss, 1 tesked riven ingefära, två deciliter färskpressad äpplejuice och 1 tesked linfröolja. Blanda samtliga ingredisenser i en råsaftcentrifug tillsammans med krossad is. Denna juice är otroligt näringsrik, men samtidigt kalorisnål. Den är full av antioxidanter och flavonoider.

Lämna ett svar