Maträtter som passar många

Det finns flera tillfällen då du kan behöva laga mat till många människor samtidigt. Det kan t.ex. handla om att du ska laga mat till ett stort kalas, en 50-årsfest, till midsommar eller till studentskivan. Att laga mat till många människor samtidigt är svårt av flera anledningar. Till att börja med måste du hinna med storkok, men du måste också välja rätter som många tycker om.

Att hitta en maträtt som passar precis alla i smaken är svårt och därför är det inte ovanligt att ta till bufféer. Bufféer är dock mycket tidskrävande att ordna, så ibland får en maträtt helt enkelt räcka. Här nedan har vi listat några goda, enkla och smakrika rätter som passar många – från fläskytterfilé till lasagne och pizza för alla smaker.

Mat till många människor – så lyckas du

Fläskytterfilé – Fläskfilé gillar de allra flesta och det är ett utmärkt kött som går hand i hand med nästan alla kryddor. Det är dessutom ganska tacksamt till en rad olika tillbehör och kan kombineras med både vitt och rött vin.

Lasagne – Lasagne är världens kanske mest älskade maträtt. Den kan göras i stor volym på en och samma gång, samtidigt som den kan varieras i oändlighet. Byt ut köttfärsen mot spenat och fetaost eller varför inte kyckling eller lax?

Pastasallad med kyckling – Enkelt, gott och smidigt att förbereda. En kycklingpastasallad går hem hos de allra flesta och blir dessutom festligare med fina tillbehör, t.ex. soltorkade tomater, fetaost, hembakat bröd och smör.

Pizza – Pizza är ytterligare en storfavorit som du lätt kan göra till många människor samtidigt. Dessutom kan du variera toppingen så den passar alla smaker. Observera att pizza med fördel kan förberedas, men du bör inte tillaga den innan den ska serveras för att osten inte ska bli hård och seg.

Mat- och dryckestrender

Lämna ett svar