Mat för halloweenfesten

På hösten är det dags för halloween. Det är en amerikansk högtid som också har tagit sig till Sverige. Den infaller i samband med Alla Helgona och firas ofta genom att barn går runt, utklädda och knackar dörr för bus eller godis. Men även maten är lite speciell kring halloween.

Inredning och utklädnad gör det hela roligare

Om man ska ha en halloweenfest är stämningen viktig. Den kan man ordna genom att inreda platsen för festen på ett lite läskigare sätt. Att själv bära och att be gästerna klä sig i halloweendräkter gör också mycket för stämningen. Men så kommer mat och annat till.

Spöklik mat

Det finns mycket mat man kan göra lite mer otäck. Ta en bit mandel, stick in den i ena änden på en grillkrov, och vips ser det ut som fingrar. Med marängsmet kan du forma till små spöken som du ger ögon av choklad. Har du en plasthandske kan du fylla den med vatten och karamellfärg. Lägg sedan handsken i frysen. När den fryst har du en läskig hand att lägga i bålen eller annan dryck. Pasta kan färgas, eller köpas svart och serveras som maskar. Det behöver inte bli dyrt.

Halloweengodis

Halloween är kanske mest känt för godis. Läskigt godis finns i alla olika varianter och smaker. Oavsett vad man gillar finns det något gott att köpa. Gillar man inte det läskiga går det såklart också bra med vanligt godis, eller frukt om man föredrar det.

Recept med pumpa

Pumpan är en sak som hör halloween till. Det finns många olika rätter man kan laga med just pumpa. Det går att göra paj, soppa, biffar och en hel del annat. Varför inte servera just pumpa på halloween? Trots att det är populärt att ha den som prydnad är det faktiskt få som har smakat på den.

Lämna ett svar